
Înfiinţat în anul 1972 sub forma unui grup folk, Cenaclul de creaţie şi interpretare „C.Negruzzi” a readus în memoria cetăţenilor faima de odinioară a meleagurilor trifeştene de a continua o tradiţie, de a face totul pentru înălţarea spirituală a comunei.
Reorganizat în trei etape , cenaclul era consemnat în presă Cenaclul cenaclurilor şi avea un numitor comun: talentul,sensibilitatea, dragostea pentru frumos, pentru oameni, pentru acest colţ de rai.
Bogatul conţinut de idei al versurilor, sensibilitatea interpretării l-au făcut cunoscut atât în judeţul Iaşi: Sărbătoarea teiului-Iaşi,Casa Presei-Iaşi,Casa Studenţilor-Iaşi, Casa Armatei-Iaşi, Răducăneni,Popricani,Mirceşti,Bivolari cât şi în judeţele din ţară: Serbările Crasnei-Vaslui, în anul 1981 a luat premiul I la concursul „ Primăvara Rapsodiei Mehedinţene”, organizat la Drobeta Turnu Severin; în anul 1983, obţine locul I din 26 de judeţe participante la Concursul „Ioniţă Scipione Bădescu” de la Zalău.
Cenaclul a participat la trei ediţii ale Festivalului Naţional „Cântarea Romăniei „ la care a fost de două ori laureat ( Piatra Neamţ şi Focşani).
Membrii cenaclului au fost apreciaţi de scriitorii: Ge

„Eu ştiu că veşnicia s-a născut la sat” spunea Lucian Blaga,ceea ce ne determină astăzi să-i acordăm satului afirmarea existenţei sale şi interpătrunderea modernului cu tradiţionalul.
Foto: din arhiva bibliotecii publice
Cea cu camasuta alba si curea neagra e Doina?Iar mai in spate regretatul domn Marcu (Dumnezeu sa-l ierte!)?
RăspundețiȘtergereUUUU ... in fata cu chitara e mama mea :X ... nu ma asteptam sa dau peste poza asta pe net ...
RăspundețiȘtergere(@Mircea - din cate-mi dau eu seama nu e domnul Marcu)
rectific ... i-am aratat mamei poza si mi-a confirmat ca e domnul Marcu in spate ... si da.. cea din fata e doamna Doina ...
RăspundețiȘtergere