Harta bibliotecilor

marți, 27 noiembrie 2012

Zilele Sadoveanu


          În perioada 5 - 29 noiembrie 2012 , biblioteca în parteneriat cu școlile din comună au organizat Zilele Sadoveanu. În cadrul manifestărilor, dedicate împlinirii a 132 de ani de la nașterea marelui povestitor Mihail Sadoveanu, au participat un număr de 260 de elevi și cadre didactice de la Școala gimnazială ”I. Negruzzi” Trifești și Hermeziu.
      Acțiunile au urmărit promovarea literaturii române, dezvoltarea simțului estetic al elevilor dar și dezvoltarea competențelor literare.
        Manifestările au cuprins:
Expoziția de carte: Eroul, timpul și spațiul sadovenian reliefând cărțile în care întâmplările s-au petrecut într-un anumit spațiu, într-un anumit timp concret și calendaristic în spatele cărora se ascunde destinul omului dar și întoarcerea alcătuirii umane în marele Univers.
BiblioCinema: Dumbrava minunată și Baltagul.
În cadrul secțiunii BiblioCinema, elevii claselor primare și gimnaziale V-VI, au vizionat Dumbrava minunată iar elevii claselor a VIII-a, au vizionat Baltagul.




Concurs desene: Dumbrava minunată - participanți, elevii claselor primare de la Școala ” I. Negruzzi” Trifești - Locația Hermeziu.





   În urma deliberării juriului : locul I : Fuior Antonia  și Alupei Mădălina , eleve în clasa a II-a
                                            locul II. Fuior Antonia, clasa a II-a și Scumpu Andreea- Cornelia, clasa a IV-a;
                                            locul III: Fuior Antonia, clasa a II-a și Cristel Lucian, clasa a II-a.
Menționăm că Antonia a realizat mai multe planșe cu secvențe din Dumbrava minunată. Desenele au fost reușite, dar ca la orice concurs- juriul decide. Mulțumim pentru efortul depus tuturor elevilor. 

Concurs: ” Cine știe , câștigă cu Lizuca și Patrocle”
               Întrebările au fost pregătite de doamna prof. Liliana Lazăr și au cuprins mai multe aspecte ale personajului principal  Lizuca.
            



 Punctajul final:      Clasa a III-a - 66 puncte
                             Clasa a II-a și clasa a IV-a - 62 puncte.
            Felicitări tuturor elevilor care au participat la concurs și au demonstrat că Dumbrava minunată, rămâne o poveste a tuturor copiilor.
            Mulțumim cadrelor didactice implicate: prof. Denisa Dulman, prof. Cornelia Buzgar, prof. Petronela Arhip, prof. Alexandru Prodan, înv. Angela Teodor, prof. Liliana Lazăr, prof. Daniela Arhip, înv. Viorica Axinie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu