Harta bibliotecilor

luni, 23 ianuarie 2012

153 de ani de la Unirea Principatelor Române

24 ianuarie este ziua în care sărbătorim an de an, un mare eveniment al istoriei poporului român: Unirea Principatelor Române.
Anul acesta biblioteca în colaborare cu Școala ”Iacob Negruzzi” Trifești, prin manifestarea intitulată sugestiv ”Hai să dăm mână cu mână” s-a reliefat importanța marelui act istoric.
Moldova și Țara Românească, două țări diferite în acele vremuri, dar care s-au unit la 24 ianuarie 1859, sub conducerea comună a lui Alexandru Ioan Cuza.
S-a dansat Hora Unirii la școală dar și la bibliotecă.
La bibliotecă au participat elevi ai claselor V-VIII, cărora li s-a reamintit din etapele istorice ale Unirii Principatelor și importanța acesteia.
Se poate spune că sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza au fost puse bazele statului unitar român modern.Prin recunoașterea de către Înalta Poartă și a Puterilor garante a Unirii Principatelor, la 11 decembrie 1861, a fost dată de domnitorul Alexandru Ioan Cuza proclamația prin care făcea cunoscut întregii națiuni că: ”Unirea este îndeplinită.Națiunea Română este întemeiată. (...). Vă iubiți Patria, veți ști a o întări. Să trăiască România!”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu