Harta bibliotecilor

vineri, 4 martie 2011

PRIMUL CLICK !

După cum știți,în perioada 28 februarie - 5 martie,Telecentre - Europe a derulat o amplă campanie la nivel European, inițiativă care și-a propus să aducă online peste 100 000 de persoane excluse din punct de vedere digital. Campania a venit în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în același timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la telecentru o persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online și care pierde din oportunitățile oferite de acestea. În România, campania denumită generic Hai pe net! a fost susţinută de Fundaţia EOS în parteneriat Programul Microsoft Unlimited Potential și ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. La această campanie s-a înscris și Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești. Printre obiectivele propuse a fost și mediatizarea campaniei . Flacăra Iașului din data de 24 februarie 2011 a publicat articolul: ”Hai pe net”, la Bălțați,Trifești și Popricani. Ziarul de Iași din data de 25 februarie 2011 a publicat articolul:




Pe parcursul campaniei au avut loc mai multe dezbateri: Fii isteț pe Internet! , Fii un părinte modern!.La dezbateri au participat atât copiii cât și părinții acestora, promovându-se utilizarea de către copii, în condiții de mai mare siguranță a calculatorului și internetului precum și beneficiile părinților de accesa internetul ori de câte ori au nevoie pentru a comunica cu rudele ,a-și căuta un loc de muncă sau orice altă INFORMAȚIE. Principalul scop al campaniei noastre a fost de a aduce cât mai multe persoane online, îndeosebi din rândul celor care nu au utilizat niciodată internetul.


Primul tău click!


Grupul țintă: persoane cu vârsta între 15-45 de ani.


Participanții au beneficiat-prin contact direct-de avantajele Internetului.



Pe parcursul campaniei au accesat link-ul de contorizare 95 de persoane dintre care 30 de persoane s-au aflat pentru prima dată online. Participanții au primit câte o diplomă de participare.


Mulțumim Primăriei Trifești, domnului primar Alexandru Ivănucă pentru sprijinul acordat dar și celor doi voluntari de bază ai bibliotecii Oana și Marius.






http://www.biblionet.ro/show/index/k/620/a/1954 http://www.biblionet.ro/show/index/k/620/a/2112

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu