Harta bibliotecilor

luni, 25 februarie 2013

Deschide cartea, deschide mintea!

     ”E mare lucru să ai o bibliotecă, dar și mai mare lucru e să știi să te folosești de ea.”
John Lubbock 
     Vineri, 22 februarie 2013, Biblioteca ”C Negruzzi” Trifești în parteneriat cu Școala Gimnazială ”Iacob Negruzzi” Trifești, au deschis seria activităților din cadrul proiectului educațional ”Deschide cartea, deschide mintea!”
     Scopul: implicarea familiei în procesul de instruire și educare a elevilor, stimularea interesului pentru lectură a elevilor și formarea progresivă a lor pentru o cultură comunicațională și literară de bază, stimularea creativității elevilor și formarea unei atitudini de grijă și respect față de carte.
     ”Pecetea pe care părinții o lasă asupra structurii și profilului spiritual - moral al personalității propriilor copii se mențin toată viața” ( M. Golu).
      Părinții prezenți  au văzut o parte din desenele copiilor inspirate din povești, expuse în bibliotecă dar și la școală, s-au familiarizat cu atmosfera din bibliotecă.
      Domnii profesori Denisa Dulman și Alexandru Prodan le-au prezentat părinților Proiectul Școlar Multilateral COMENIUS: Litera Turul EUROPEI în 80 de săptămâni, 7 voci pe capitol , unde elevii își pot exprima creativitatea artistică și dragostea lor pentru lectură ( le-au fost prezentate realizările de până acum postate pe site-ul scoalatrifesti.ro).


      S-au continuat discuțiile cu părinții privind rolul familiei în procesul de instruire și educare a elevilor printr-o colaborare familie - școală - bibliotecă, având ca scop stimularea interesului pentru lectură a elevilor, cultivarea sensibilității artistice și a dragostei pentru carte. Părinții au interacționat prin întrebări diverse la care au primit răspuns.
        


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu