Harta bibliotecilor

marți, 15 ianuarie 2013

Dor de Eminescu



         „O literatură trainică, în stare să ne placă nouă și să fie originală pentru alții, nu se poate întemeia decât pe graiul viu al poporului, pe tradițiile, obiceiurile și istoria lui, pe geniul lui.”                                                                                     (Mihai Eminescu)




            „Ce înseamnă pentru noi toți, poezia, literatura și gândirea politica a lui Eminescu, o știm si ar fi zadarnic s-o amintim încă o dată. Tot ce s-a creat după el, de la Nicolae Iorga si Tudor Arghezi până la Vasile Pârvan, Nae Ionescu si Lucian Blaga, poarta pecetea geniului sau măcar a limbii eminesciene. Rareori un neam întreg s-a regăsit intr-un poet cu atâta spontaneitate si atâta fervoare cu care neamul romanesc s-a regăsit in opera lui Eminescu. Îl iubim cu toții pe Creangă, îl admirăm pe Hașdeu, învățăm să scriem de la Odobescu, îl respectăm pe Titu Maiorescu și anevoie putem lăsa să treacă mult timp fără să-l recitim pe Caragiale. Dar Eminescu este, pentru fiecare din noi, altceva. El ne-a relevat alte zări si ne-a făcut să cunoaștem altfel de lacrimi.” (Mircea Eliade)

             15 ianuarie 2013- Școala gimnazială ”Iacob Negruzzi” Trifești și Biblioteca ”C. Negruzzi” Trifești au omagiat , ca în fiecare an, 163 de ani de la nașterea marelui scriitor Mihai Eminescu.

Din program
  • prezentarea personalității  marelui poet M. Eminescu  
  •  program artistic susținut de elevi și cadre didactice
  •  expoziție de carte la bibliotecă: Viața și opera lui Mihai Eminescu
  • Viața și opera lui Mihai Eminescu în imagini ( vizionate la bibliotecă, de elevii clasei a VIII-a).
 - imaginile spun mai multe-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu