Harta bibliotecilor

luni, 7 noiembrie 2011

Lectura - poarta cunoașterii

”Copilul se naște curios de lume și nerăbdător de a se orienta în ea. Literatura îi satisface această pornire, îl incită.” ( George Călinescu)

Joi, 3 noiembrie 2011, elevii claselor II-IV de la Școala cu cladele I-VIII Rădeni, comuna Roșcani au pășit pragul- pentru prima dată - Bibliotecii ”C.Negruzzi” Trifești.
Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice: prof. Turcuman Andrei, înv. Turcuman Lucia, înv. Melinte Alina, înv. Ilie Gheorghe-Mircea.
Ca urmare a parteneriatului încheiat între Școala cu clasele I-VIII Rădeni, comuna Roșcani și Biblioteca publică ”C.Negruzzi” Trifești, comuna Trifești s-a demarat astfel proiectul: Lectura - poarta cunoașterii.
Activitatea a avut ca scop stimularea interesului pentru lectură al elevilor din satele Rădeni și Roșcani care nu beneficiază de serviciile unei biblioteci publice.
















Dar formarea interesului pentru lectură nu este suficientă, trebuie să-i determinăm să devină cititori pasionați.Pentru a-i determina pe elevi să devină cititori pasionați este necesar să le formăm cu răbdare gustul pentru lectură, să-i îndrumăm a alege ceea ce vor citi.

EX LIBRIS
Tudor Arghezi

Carte frumoasă, cinste cui te-a scris,
Încet gândită, gingaș cumpănită;
Ești ca o floare, anume înflorită
Mâinilor mele, care te-au deschis.

Ești ca vioara, singură, ce cântă
Iubirea toată pe un fir de păr,
Și paginile tale, adevăr,
S-au tipărit cu litera cea sfântă.

Un om de sânge ia din pisc noroi
Și zămislește marea lui fantomă
De reverie, umbră și aromă,
Și o pogoară vie printre noi.

Dar jertfa lui zadarnică se pare,
Pe cât e ghiersul cărții de frumos,
Carte iubită, fără de folos,
Tu nu răspunzi la nicio întrebare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu