Harta bibliotecilor

marți, 22 februarie 2011

HAI PE NET !




Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești deruleaza in perioada 28 februarie – 5 Martie 2011 activități de susținere a Campaniei “ Hai pe net” editia 2011, campanie coordonata in România de Fundaţia EOS în parteneriat cu Programul Microsoft Unlimited Potential și ANBPR – Asociația Națională a Bibliotecarilor și Bibliotecilor Publice din România. Scopurile acestei campanii urmaresc să aducă cât mai multe persoane online (cu accent pe persoanele offline, persoane care nu au folosit niciodată internetul), să crească gradul de conștientizare în rândul cetățenilor asupra importanței incluziunii digitale si nu in ultimul rând să promoveze și să sporească importanța Centrelor Biblionet pentru Public în comunitate.
La nivel european Telecentre-Europe își propune ca în aceasta perioadă să aducă online pentru prima dată peste 100 000 de europeni excluși digital. Campania vine în sprijinul celor care nu au acces la noile tehnologii, dorind în același timp ca cei care au început deja să utilizeze aceste tehnologii să aducă la telecentru o persoană care nu a utilizat niciodată calculatorul, nu a fost niciodată online și care pierde din oportunitățile oferite de acestea.
Campania de desfășoară în acest an sub patronajul Comisarului European Neelie Kroes, Vice Preşedinte al Comisiei Europene şi responsabil pentru Agenda Digitală, care va da clicul de start al campaniei pe data de 24 februarie la Bruxelles. Pentru mai multe detalii despre campania care se desfăşoară la nivel european sub coordonarea reţelei Telecentre-Europe vă invităm să vizitaţi: http://www.telecentre-europe.org/ şi http://telecentreeurope.ning.com.
“Fiind un proiect care se desfăşoară simultan în mai multe ţări din Europa, am dori să încurajăm navigatorii români care doresc să susţină mesajul Hai pe net! să acceseze link-ul www.ecentre.ro, dovedind astfel că au fost online în săptămâna 28 februarie - 5 martie, în cadrul campaniei Hai pe net! Toate hit-urile (înscrierile) vor fi contorizate de o aplicaţie specială, în timp real. Acest lucru va fi făcut în mod simultan de către toate celelalte ţări participante, iar noi ne dorim să fim printre primii în Europa“ declară Gabriela Bârna, director al Fundaţiei EOS România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu