Harta bibliotecilor

vineri, 17 decembrie 2010

Au venit colindătorii!

Colindatul este un obicei străvechi.Cei dintâi colindători au fost păstorii care au venit la peștera luminată unde S-a născut Pruncul Iisus și bucurându-se de acest semn ceresc și de glasul îngerilor au vestit degrabă în cetatea Betleemului minunea la care au fost martori.
Colindul este o nepretuită zestre spirituală, pe care o moștenim din moși-strămoși. El este sfânt, pentru că transmite un mesaj ceresc, o veste de la Dumnezeu. Dar colindul este si bun, pentru că această veste are menirea să slujeasca vieții, să aducă atâta bine in lume si între oameni. Din vremuri vechi, colindele, datinile si obiceiurile noastre de Crăciun au fost o adevarată școală de virtuți morale, întărind simțămintele de frațietate si de buna ințelegere.

Și anul acesta Primăria comunei Trifești și Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești au fost gazde pentru colindări: elevii claselor V-VIII, coordonați de prof.Alin Bura și Simona Condor.Cred că v-ați obișnuit cu evenimentele postate pe blog- am lăsat imaginile să exprime totul.
Filmulețul înlocuiește orice comentariu.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu