Harta bibliotecilor

luni, 17 mai 2010

PRIMĂVARĂ EUROPEANĂ!

9 mai 1950, este ziua în care omul de stat francez Robert Schuman, printr-o declarație celebră a lansat ideea Europei Unite.
Ziua Europei, a fost sărbătorită și în localitățile Trifești și Popricani.
Anul acesta Primăria Trifești, Biblioteca ”C Negruzzi” Trifești în parteneriat cu Primăria Popricani, Biblioteca Popricani, Școala de Arte și Meserii Popricani, Școala ”I. Negruzzi” Trifești au organizat concursul interșcolar ”Primăvară Europeană”.
Obiectivul fundamental al concursului a avut în vedere creșterea gradului de informare cu privire la Uniunea Europeană în rândul elevilor de gimnaziu și al celor două comunități.
Elevii au înmânat stegulețe ale UE și pliante (confecționate de ei) tuturor persoanelor cu care s-au întâlnit în acea zi cât și salariaților din principalele instituții locale.
Gazdă ne-a fost bibliotecara Mihaela Tănasă care împreună cu utilizatorii bibliotecii a pregătit și expoziția de desene ”Europa prin ochi de copil”.
Concursul s-a defășurat la nivel de echipaje și a constat în formularea de întrebări referitoare la istoricul UE, problematica europeană, avantajele și dezavantajele UE.
Juriul a fost format din prof. Chelariu Mariana, prof. Arhip Petronela, secretar Tescu Elena, bibl. Tănasă Mihaela și bibl. Purice Camelia.
Câștigător a ieșit echipajul Popricani. Cei de la Trifești își vor lua revanșa când vor fi gazde.
Activitatea s-a finalizat cu premierea câștigătorilor și înmănarea diplomelor, de către dl viceprimar al comunei Popricani, Mihăilă Simion.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu