Harta bibliotecilor

luni, 3 iunie 2013

Negruzzi și copiii

    Anul acesta, Ziua Copilului a fost sărbătorită la Muzeul ”Constantin Negruzzi” Hermeziu de copiii din comuna Trifești. în cadrul tradiționalului program ”Acasă la familia Negruzzi”.
     Muzeul Literaturii Române Iași și Muzeul ”Constantin Negruzzi” Trifești în parteneriat cu Biblioteca ”C. Negruzzi” Trifești, Școala Gimnazială ” I. Negruzzi” Trifești și Școala Gimnazială Hermeziu au organizat momente artistice, proiecții de filme, jocuri ale copilăriei și ateliere tematice.
     In mijlocul copiilor s-a aflat și doamna Dana Konya-Petrișor, urmașa familiei Negruzzi, fiind surpriza principală a organizatorilor.
    Programul artistic Zâmbet de copil a fost prezentat de elevii clase a VI-a, Trifești ( ”Un șmecher la lecție” de Mircea Sântimbreanu) și elevii clasei a V-a, Hermeziu ( ”Carnavalul poveștilor”) după care copiii s-au delectat cu peripețiile lui Nică, vizionând ”Amintiri din copilărie” de Ion Creangă.
    Distracția a continuat cu jocurile copilăriei: ”Vânătoarea de comori”, ”Modelarea baloanelor”, ”Pinata”, ”Să ne jucăm de-a cuvintele” și în acordurile muzicale ale tuturor participanților ( 22o de copii).
     Finalul a fost premiat cu diplome de participare și îndulcit de sponsorii evenimentului: ing.Vasile Lungu și ing. Nicolae Burcuș.
     În mijlocul copiilor s-au aflat: Amelia Gheorghiță, Iulian Pruteanu, Cătălin Ștefan- din partea Muzeul Literaturii Române Iași, Camelia Purice - Biblioteca ”C. Negruzzi” Trifești, Petronela Arhip, Paraschiva Burlacu - Școala Gimnazială ”I. Negruzzi” Trifești și Cristi Bujor - Muzeul ”C. Negruzzi” Hermeziu.

    
   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu