Harta bibliotecilor

miercuri, 15 mai 2013

Noaptea muzeelor

     Noaptea Europeană a Muzeelor este un eveniment internaţional de succes, patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor. Noaptea muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc întotdeauna pe 18 mai. Anul acesta asistăm la o dublă sărbătoare: Ziua Internațională a Muzeelor și Noaptea Europeană a Muzeelor. Scopul proiectului este de a facilita accesul unui public nou la instituţii de cultură. Aproximativ 3.000 de muzee din Europa se alătură iniţiativei şi sărbătoresc anual evenimentul prin deschiderea simultană, excepţională şi, de cele mai multe ori, gratuită.

     În România, evenimentul Noaptea Europeană a Muzeelor se află la cea de-a IX-a ediţie şi este patronat de Reţeaua Naţională a Muzeelor din România care asigură o promovare amplă și coerentă a activităților organizate de muzeele românești.

     Muzeul Literaturii Române Iaşi participă la Noaptea Europeană a Muzeelor din anul 2008 şi deschide pentru publicul larg muzeele aflate sub egida sa. 

     În noaptea de 18 mai 2013, în intervalul orar 19:00 - 24:00, Muzeul ”Constantin Negruzzi” de la Hermeziu va putea fi vizitat gratuit de publicul larg .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu