Harta bibliotecilor

luni, 18 iunie 2012

Promoția 2012

”Orice om capătă două feluri de educație: una pe care i-o dau alții, alta, mult mai însemnată, pe care și-o dă el însuși.” ( Samuel SMILES )

      Elevii clasei a VIII-a pășesc încrezători spre o nouă treaptă a educației lor.
Cursurile festive organizate de elevii clasei a VIII-a de la Școala Hermeziu și clasele a VIII-a A și
a VIII-a B de la Școala ”Iacob Negruzzi” Trifești, au marcat evenimentul cu cele mai emoționante momente.


” Cei ce visează ziua sunt conștienți de multe lucruri care scapă celor ce visează doar noaptea” (Edgar Allan Poe)
     ”  Ați depășit cu succes o altă etapă din viața voastră clădind prin educație treptele durabile ale viitorului vostru.
           Orice clipă din viață este unică. În cei 8 ani de școală ați adunat clipă de clipă știința de carte, acea forță nevăzută care te face să te simți înțelept, puternic, curajos, drept și care te luminează.
           Școala este locul care îți oferă educația. Apocalipsa lipsei de educație ne spune că:
 • inteligența fără școală te face pervers
 • justiția fără școală te face implacabil
 • succesul fără școală te face arogant
 • bogăția fără școală te face avar
 • sărăcia fără școală te face orgolios
 • frumusețea fără școală te face ridicol
 • autoritatea fără școală te face tiran
 • munca fără școală te face slab
 • cuvintele fără școală te fac de neânțeles
 • legea fără școală te supune
 • politica fără școală te face egoist
 • credința fără școală te face fanatic
 • crucea fără școală este tortură
       În aceste rânduri găsim rostul educației și al școlii. Doar timpul, cel mai prezent și invizibil dușman al nostru poate să ne ajute să trecem din trecut prin prezent spre viitor și dacă acel viitor este cel ales de voi, bucuria voastră și a celor de lângă voi va fi cu atât mai mare.
        Să aveți încredere în forțele proprii, să fiți hotărâți, optimiști și tenace, să aveți curaj, răbdare, credință și modestie. Să vă călăuzească adevărul, binele și frumosul. Mult noroc în viață.”    ( diriginte: prof. Cornelia Buzgar )

Clasa a VIII-a - Hermeziu. Diriginte: prof. Iuliana Vatamanu


 


 Stimate domnule director,
Stimate doamne profesoare,
Stimaţi domni profesori
Şi dragi colegi,

  Este ultima noastră zi ca elevi ai Şcolii „Iacob Negruzzi” Trifeşti. Când au trecut oare 8 ani? : - În timp ce păşeam – sfioşi unii, gălăgioşi alţii, dar plini de emoţie cu toţii -pentru prima dată într-o sală de clasă;în timp ce învăţam  „sunetul şi litera A”,”cifra şi numărul 1”, în timp ce tabla înmulţirii ne dădea multe bătăi de cap, în timp ce descopeream genul epic şi cel liric, că Trifeştiul nu e capitala ţării, că suntem mândri cetăţeni europeni, că am avut o istorie zbuciumată, că ştim să desenăm şi să cântăm într-o „ploaie de stele”, într-un cuvânt - că suntem elevi.
         Am ajuns  astfel la capătul unui drum şi la începutul altuia nou, pe care nu păşim singuri, ci împreună cu bagajul de cunoştinţe - mai greu sau mai uşor (în funcţie de posibilităţile fiecăruia) - pe care l-am acumulat în anii de şcoală.
          Ştim că nu am fost întotdeauna elevi model şi că uneori meritam toate dojanele din lume; de aceea astăzi, în momentul despărţirii, vrem să ne cerem, cu mâna pe inimă, iertare pentru toate neplăcerile şi dorim să vă mulţumim din suflet pentru 8 ani minunaţi, pentru că ne-aţi fost şi dascăli, şi părinţi, şi sfătuitori, şi prieteni şi, mai presus decât orice, ne-aţi învăţat să fim oameni şi să credem în noi.
           Sperăm că nu vă vom dezamăgi iar timpul va demonstra că am meritat toată încrederea pe care ne-aţi acordat-o şi că eforturile dumneavoastră nu au fost în zadar.
 Închei aici, chiar dacă despărţirea devine din ce în ce mai grea, mulţumind doamnelor educatoare pentru răbdarea şi dragostea cu care ne-au îmbrăţişat, doamnelor şi domnilor învăţători pentru că ne-au fost timp de 4 ani şi mentori şi părinţi, doamnelor şi domnilor profesori pentru munca titanică depusă, domnilor diriginţi care ne-au fost mereu alături, doamnei secretare pentru că ne-a suportat, doamnei bibliotecare pentru că ne-a implicat în multe activităţi, părintelui pentru sprijinul moral şi spiritual şi nu în ultimul rând conducerii şcolii şi tuturor colegilor din clasele a VIII a A şi a VIII a B pentru toţi anii petrecuţi împreună!
             Vă mulţumim din suflet tuturor şi vă dorim o viaţă frumoasă!
 Elevi: Olivia Signea și Diana Rotariu

 Clasa a VIII-a A - Trifești. Diriginte: prof. Cornelia Buzgar
Clasa a VIII-a B - Trifești. Diriginte: prof. Theodora Gabriela Marcu


Felicitări pentru absolvire! Succes la examen! Mult noroc în viață!Dar ciclul vieții... și al educației continuă...


      - Etapa preșcolarității - s-a încheiat pentru preșcolarii din Grupa Mare - Pregătitoare de la Grădinița Hermeziu. Din toamnă vor fi școlari...
        Și-au luat rămas bun de la doamna educatoare Paraschiva Burlacu dar și de la grădiniță.
        Imaginile ne spun totul...
Felicitări! Succes la școală!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu