Harta bibliotecilor

joi, 2 februarie 2012

Lucrezi pământul,depui cerere, primești fonduri...

Lucrezi pamantul, depui cerere, primesti fonduri europene si nationale! APIA te asteapta

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a deschis, miercuri, 1 februarie 2012, Campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafata, avand sloganul: "Lucrezi pamantul, depui cerere, primesti fonduri europene si nationale! APIA te asteapta".

Obiectivul general al campaniei il reprezinta informarea fermierilor cu privire la fondurile europene si nationale destinate schemelor/masurilor de sprijin pe suprafata in anul 2012, precum si la modalitatea de accesare a acestora.

Se pune accent in continuare pe informarea eficienta a fermierilor cu privire la aplicatia de identificare online a parcelelor agricole - IPA Online, prin care beneficiarii, prin conexiune la internet isi pot vizualiza propriile parcele digitizate in campania anterioara si isi pot digitiza si alte parcele prin identificare pe ortofotoplanurile disponibile in baza de date (LPIS) a APIA.

Buna informare a fermierilor reprezinta una din primele si cele mai importante conditii pentru derularea la timp si corecta a intregului proces de absorbtie a fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania.

Pe durata Campaniei, centrele judetene si locale ale Agentiei vor organiza sesiuni de informare si instruire a fermierilor, si deopotriva a administratiei agricole din primarii, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijn pentru plati pe suprafata in anul 2012, modalitatea de completare a acestora, conditiile de eligibilitate impuse de legislatia europeana si nationala, tipurile de controale impuse de regulamentele europene, precum si la pachetele financiare care pot fi accesate in cadrul masurilor de sprijin pe suprafata. In cadrul sesiunilor de instruire se va acorda o atentie deosebita procedurii de completare electronica a declaratiei de suprafata si identificare, respectiv schitarea online a parcelelor agricole. De aceste instruiri vor beneficia atat fermierii cat si administratia agricola din primarii, respectiv personalul din bibliotecile judetene si comunale cuprinse in programul Biblionet.

Informatii suplimentare:

Campania de primire a cererilor de sprijin pe suprafata in anul 2012 se va derula in perioada 1martie - 15 mai 2012, respectiv 11 iunie, cu penalizari de 1% pentru fiecare zi de intarziere.

Masurile de sprijin pe suprafata pentru anul 2012 sunt:

1. Schema de plata unica pe suprafata (SAPS);

2. Plati nationale directe complementare (PNDC):

•- PNDC 1 - culturi in teren arabil;

•- PNDC 2 - in pentru fibra;

•- PNDC 3 - canepa pentru fibra;

•- PNDC 4 - tutun;

•- PNDC 5 - hamei;

•- PNDC 6 - sfecla de zahar.

3. Schema separata pentru zahar;

4. Plati compensatorii pentru masurile de dezvoltare rurala:

•- Masura 211 - Plati compensatorii pentru zonele montane defavorizate;

•- Masura 212 - Plati compensatorii pentru zonele specific si semnificativ defavorizate din punct de vedere natural;

•- Masura 214 - Plati de Agro-mediu (Pachetul 1 (P1) - pajisti cu inalta valoare naturala, Pachetul 2 (P2) - practici agricole traditionale, Pachetul 3 (P3) - pajisti importante pentru pasari, Pachetul 4 (P4) - culturi verzi, Pachet 5 (P5) - agricultura ecologica, Pachet 6 (P6) -pajisti importante pentru fluturi, Pachet 7 (P7) - terenuri arabile importante ca zone de hranire pentru gasca cu gat rosu).

Preluare din FLACĂRA IAȘULUI

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu