Harta bibliotecilor

joi, 8 decembrie 2011

Întoarcerea la etichetă





” Dacă nu putem fi buni, să încercăm să fim măcar politicoși”
N. Steinhardt – Jurnalul fericirii


Cunoașterea și însușirea normelor de comportare civilizată nu se realizează de la sine, ci prin educație, începând din copilărie, în familie ( în acei ”șapte ani de-acasă), în procesul instructiv-educativ (școală), printr-o acțiune concertată de permanentă educare și culturalizare a utilizatorilor (biblioteca), prin mass-media ( radio, televizor).
Omul va învăța să aibă un comportament natural și agreabil, adică o purtare civilizată,numai respectând niște reguli care s-au impus și s-au codificat de-a lungul timpului.
Iar bunele maniere au rădăcini într-un sentiment uman profund, care tinde spre o armonie între frumusețea caracterului uman și moralitatea sa.

În perioada decembrie 2011 - martie 2012 se va desfășura proiectul de comportament civilizat ”Întoarcerea la etichetă”.
Un proiect în parteneriat cu: Asociația SANĂTATE, EDUCAȚIE și FAMILIE; Asociația studențească AMICUS; Asociația EXPLORATORI PENTRU VIITOR; Biblioteca ”C. Negruzzi” Trifești; Primăria comunei Trifești; Școala ”I. Negruzzi” Trifești și Școala ”I. Negruzzi” Trifești- Locația Hermeziu.
Un proiect structurat pe 7 sesiuni desfășurate bilunar. Grupul țintă: elevii claselor VII-VIII din satele Trifești și Hermeziu.
Ca obiective principale: aspecte apte să le diversifive și îmbogățească cunoștințele, cunoașterea și însușirea normelor de comportare civilizată în societate.
Locul desfășurării: Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești și Școala ”I.Negruzzi” Trifești - Locația Hermeziu.
După fiecare sesiune, elevii vor completa un chestionar cu întrebări din tema prezentată.
Punctajele cele mai mari vor fi premiate la finalul proiectului. Premiul va fi o surpriză.

Miercuri, 7 decembrie 2011 s-a desfășurat prima sesiune pentru elevii claselor a VII-a și a VIII-a din Hermeziu. Joi, 8 decembrie 2011, aceiași sesiune desfășurată la Trifești. Tema: Relațiile: în familie, școală, societate.

- imagini din cele două locații: trainer- Benjamin Apostol

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu