Harta bibliotecilor

marți, 6 septembrie 2011

Primul ajutor



Marți, 6 septembrie 2011, la Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești s-a desfășurat cursul ”Primul ajutor-Trusa ta de cunoștințe
Au participat 20 de persoane,salariați ai instituțiilor din comună, săteni care și-au însușit primii pași în acordarea primului ajutor.
”Accidentele, rănirile, criza datorată unei boli, apar pe neașteptate. În majoritatea cazurilor, lângă noi se află membrii familiei, colegii de muncă sau trecătorii de pe stradă, angajații de la instituțiile sau firmele care prestează servicii. Aceștia sunt primii care pot acorda primul ajutor.”
Activitatea a fost organizată de Biblioteca ”C.Negruzzi” Trifești și Primăria Trifești, parteneri în proiectul: ”Primul ajutor-Trusa ta de cunoștințe”, inițiat de Biblioteca județeană ”Gh.Asachi” Iași prin Biroul Coordonare metodică și Formare profesională cu care conlucrăm foarte bine. Proiectul a fost câștigat în cadrul Concursului de Participare Comunitară organizat de Fundația IREX România, ca parte componentă a Programului Biblionet de înființare a Centrelor de Internet cu acces public gratuit în bibliotecile publice.
Parteneri locali: Școala cu clasele I-VIII ”Iacob Negruzzi” Trifești și CMIMF dr.Elena Simon.
Scopul acestei activități a fost să îmbunătățească speranța de viață a populației din comunitatea noastră prin creșterea nivelului de instruire în privința acordării primului ajutor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu