Harta bibliotecilor

marți, 12 octombrie 2010

LUNCA AMINTIRILOR

”Însemnătatea lui Negruzzi e covârșitoare ca prozator. Pentru noi ca și pentru viitorime el va rămâne artistul ce a scris într-o limbă atât de vioaie, atât de armonioasă, și adesea, atât de curată, și, mai presus de toate, el va fi privit drept creatorul nuvelei românești...” E. Lovinescu
Părea a fi o zi rece și mohorâtă de toamnă. Dar... surpriză!
Odată cu intrarea musafirilor în curtea muzeului, soarele ne-a zâmbit.
Oaspeții au fost întâmpinați de domnul primar Alexandru Ivănucă după care a urmat
programul artistic pregătit de elevi.D-l primar Alexandru Ivănucă și prof. Olga Rusu (M.L.R-Iași)
eleva Bianca Agape”Câtă lume!...
La poarta muzeului ”C. Negruzzi” au oprit multe mașini care au adus musafiri de vază de la nivel național/ județean/ local.
Zilele frumoase de septembrie au trecut repede; vremea e tot mai rece, mai mohorâtă și cu ceață.
A venit ziua de 7 octombrie!
Toată suflarea școlii, satului, comunei se pregătește să primească musafirii.
Se împlinesc 15 ani de la inaugurarea acestui minunat lăcaș de cultură lăsat nouă de înaintașii iluștri din neamul negruzziștilor.
În dimineața acestei zile de brumar, cu puțin înainte de venirea musafirilor, Dumnezeu a dat la o parte perdeaua de nori și a lăsat razele Soarelui să cadă în această curte minunată pentru că și Lui I-a plăcut ce a văzut.
Bine ați venit la noi în frumoasa luncă a Prutului!
Elevii claselor a IV-a din satele Trifești și Zaboloteni vă vor încânta cu spectacolul: ”Nuntă în luncă”.


D-l dr. Jumară Dan -director al Muzeului Literaturii Române IașiD-na Catinca Rosetti-Gherghel , urmașă a fam. NegruzziD-na Dana Konya-Petrișor, urmașă a fam. Negruzzi


După momentele evocatoare și recitalul actoricesc prezentat de actorul Constantin Avădanei, urmașii familiei Negruzzi au primit în cadrul evenimentului marcat - Diplome Pro Fidelitas.
Diplome au primit și persoanele care de-a lungul anilor au susținut acțiunile desfășurate la muzeu, printre care foști primari și actualul, scriitori, sponsori, instituții locale și bibliotecarul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu