Harta bibliotecilor

joi, 27 februarie 2014

Intrare gratuită


          Începând cu data de 2 februarie 2014, vizitarea muzeelor din componența Muzeului Literaturii Române Iași va fi gratuită în prima duminică a fiecărei luni.
        Conducerea instituției a adoptat această măsură în vederea facilitării accesului vizitatorilor din toate categoriile sociale la muzeele literare ieșene, contribuind astfel la egalizarea șanselor în materie de consum cultural. Acțiunea face parte din strategia mai amplă de revitalizare a Muzeului Literaturii Române Iași și se aliniază altor activități menite să deschidă instituția către societate și să apropie publicul de patrimoniul cultural.
        Muzeul Literaturii Române Iași are în componență 12 muzee, case memoriale și colecții: Muzeul „Ion Creangă”, Muzeul „Vasile Pogor”, Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Muzeul „Mihai Eminescu” și colecția „Istoria teatrului românesc”, Muzeul „Sf. Ierarh Dosoftei Mitropolitul”, Muzeul „G. Topîrceanu”, Muzeul „Otilia Cazimir”,  Muzeul „Mihai Codreanu”, „ Muzeul „Vasile Alecsandri” (Mircești), Muzeul „Constantin Negruzzi” (Hermeziu) și Muzeul „Nicolae Gane”, care este momentan închis.

Mărțișorul ”Creangă”


”Orizonturi”

Vă invităm
să readucem în viața copiilor eroii ce ne-au marcat copilăria!

          Împreună, vom învăța să citim cursiv și să interpretăm povești, basme, legende, poezii etc.; vom citi pe roluri, intrând în pielea personajelor, jocuri de interpretare și multe alte activități care ne vor dezvolta imaginația și creativitatea. 
          Dragi părinți, fiți alături de copiii dumneavoastră! Împreună să-i determinăm să pornească pe un drum de poveste, într-o lume în care ei sunt cei mai importanți, o lume care le va arăta adevăratele valori ajutându-i să și le însușească pe viață.
          Pentru cei trecuți  de vârsta poveștilor, vom comenta cărțile care ne fac plăcere, personajele iubite, motivele, etc.

miercuri, 26 februarie 2014

Startul la subvenții APIA

In data de 3 Martie, incepe depunerea cererilor de subventii APIA, care se primesc până la data de 15 Mai. Pentru cererile depuse intre 16 Mai si 9 Iunie se percepe o penalizare de 1% pe zi, raportată la suma aprobată. Dupa 9 Iunie nu se mai acceptă cereri.